KORUYUCU AİLE E-DEVLET BAŞVURU ŞARTLARI! Koruyucu aile nasıl olunur? Depremzedelere koruyucu aile başvurusu

KORUYUCU AİLE E-DEVLET BAŞVURU ŞARTLARI! Koruyucu aile nasıl olunur? Depremzedelere koruyucu aile başvurusu

Depremde koruyucu aile olma şartları Bakanlığın yapmış olduğu resmi açıklama ile belirlendi. Depremden etkilenen 10 ilden enkazdan kurtarılan çocuklar için koruyucu aile nasıl olunur? sorusu gündemi meşgul ediyor. Yaşanılan deprem felaketinden sonra aileleriyle iletişim kuramayan çocuklara koruyucu aile olmak isteyenlerin E-Devlet’ten veya mevcut ikamet ettikleri ilden Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine birebir başvuru yapabilecekleri ifade edildi. İşte, depremzede çocuklara koruyucu aile olma ve başvuru şartları hakkında tüm bilgiler.

KORUYUCU AİLE E-DEVLET BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

DEPREMZEDE ÇOCUKLARI KORUYUCU AİLE NASIL OLUNUR?

Bakanlık tarafından resmi olarak yapılan duyuruya göre, depremden etkilenen ve yakınlarına ulaşamayan çocuklar, bakanlığın kendi kurumlarına alınarak güven altına alınmaktadır. Daha sonra çocukların ailelerine ulaşmaya çalışan bakanlık, “Depremzede ve korunma, bakım ihtiyacı olan çocuklar kurumumuzun meslekli elemanları tarafından özenle seçilmektedir, belirlemelerden sonra sırada olan ve mevcut koruyucu ailelerin yanlarına yerleştirilmektedir.

Başvuruda bulunmak isteyen yeni koruyucu aile adaylarımız, e-Devlet’ten veya deprem bölgesin dışında yaşadıkları ilden Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerimize başvurularını gerçekleştirebilirler. Yardıma muhtaç çocuklarımız için, koruyucu aile olma konusunda talepte bulunan tüm vatandaşlarımıza minnettarız.” denildi.

KORUYUCU AİLE ŞARTLARI NELERDİR?

Aşağıdaki şartları karşılamanız durumunda evli ya da bekar fark etmeksizin koruyucu anne, baba ya da aile olabilirsiniz;

  • T.C. VATANDAŞI OLMAK
  • TÜRKİYE’DE SABİT YAŞIYORSANIZ
  • 25-65 YAŞ ARALIĞINDA OLMAK
  • İLK OKUL MEZUNU
  • DÜZENLİ GELİR KAYNAĞI
  • ÇOCUĞUN BİYOLOJİK ANNE-BABA YA DA VASİSİ OLMAMAK

Koruyucu Aile Şartları Nelerdir

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER NELER?

  • Öğrenim durumunuzu gösteren belgenin onaylı bir örneği.
  • İş, gelir ve sosyal güvenlik durumunu belirten belgenin örneği
  • Adli Sicil Belgesi
  • Koruyucu aile olmak için talepte bulunan kişiler veya beraberinde yaşadığı kişilerin fiziksel engeli, ruhsal rahatsızlığı ve bulaşığı hastalığı olmadığını kanıtlayan sağlık kurulu raporu.

Koruyucu Aile Belgesi Nasıl Alınır?

Aile yakınlarına ve ulaşamayan ve bakıma muhtaç olan çocukların hayatına dokunarak bir iyilik yapabilirsiniz. Onlara sunacağınız bir aile ortamı ve hayat standartları gerçek mutluluk kaynağı olacaktır.

Çocuklara bir umut olmak için ben bu görevi ve şartları yerine getirebilirim diyorsanız, ilk olarak bulunduğunuz ildeki Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına giderek dilekçenizi doldurup, teslim etmelisiniz. Bu kutsal görevi üstlenirken, doldurmanızın zorunlu olduğu evraklar bulunmakta. Aşağıda ‘Koruyucu aile belgesi nasıl alınır?’ sorusunu cevaplayacak tüm belgeleri belirttik:

  • T.C. kimlik fotokopisi
  • Adli sicil kaydı
  • Maaç bodrosu
  • Vesikalık fotoğraf
  • Eğitim/Okul diploması
  • Koruyucu aile eğitimi aldıysanız, bu eğitimle alakalı evraklar
  • Sağlık raporu

Bakanlık tarafından ayrıca ekstradan dosya veya evraklar istenebilir bu tamamen bakanlığın insiyatifi altındadır. Her iki yılda bir sağlık raporu ve adli sicil kaydı yine bakanlık tarafından istenmekte. Devlet politikalarında yaşanan gelişmeler ve değişimlerden ötürü, koruyucu ailelere çok fazla daha devlet tarafından yardım yapılıyor. Hem çocukların, hemde koruyucu ailelerin devlet tarafından fazlasıyla desteklendiğini belirtelim. Yukarıdaki gibi koruyucu aile olma başvuru şartları için gerekli belgeleri paylaştık, farklı zamanlarda başka evraklarda istenebilir, e-Devlet üzerinden güncel olarak takip etmenizde fayda var.

Koruyucu Aile Kimler Olabilir?

Koruyucu aile olabilmek için, Türkiye’de sabit olarak ikamet etmeniz gerekmektedir. 25 – 65 yaş aralığında olmanız ve minimum ilk okul diplomasına sahip olmanız lazım.

Koruyucu aile olabilmenin şartları arasında düzenli bir gelir kaynağınızın olmasıdır. Başvuru yapacak olan kişilerin, çocuklu veya çocuksuz, evli ya da bekar olmak üzere koruyucu talebinde bulunabiliyorlar.

Çocuğun biyolojik olarak anne - babası veya vasisi olan kişiler koruyucu aile olamaz.

Çocuğun akrabaları, koruyucu aile talebinde bulunabilir, başvuru yapmalarında herhangi bir sakınca yoktur.

Bekar olanlar ‘Koruyucu aile olabilir mi?’ sorusuna cevap aramaktadır. Cevabı ise şöyle; 30 yaşınızı doldurmuş iseniz, koruyucu aile olabilirsiniz. Ayrıca yetiştirilecek çocuğa aile sıcaklığı yaşamatk için, iyi bir akraba ilişkilerinizin olması çok önemlidir.

Koruyucu Aile Kimler Olabilir

Koruyucu Ailede Çocuk Kaç Gün Kalır?

Bakıma muhtaç çocuklara bir umut ışığı olarak, sağlıklı bir ortamda sağlık bir yaşam için destek olabilirsiniz. Koruyucu aile görevini yerine getirdiğiniz süre boyunca, mutlu bir hayat yaşamasını sağlayabilirsiniz. Bunların yanı sıra çocuğun hangi nedenlerden ötürü koruma altına alındığına ilişkin, bu süreçte değişiklikler olabilmektedir. Peki, koruyucu ailede çocuk kaç gün kalır?

Sizinle beraber çok uzun yıllar kalmasının yanı sıra, çocuğun biyolojik aileye dönme talebi de olabilmektedir. Böyle bir talep olduğunda ise, çocuğun çıkarları düşünülür. Çocuğun biyolojik ailesine geri dönmesine yönelik kararı komisyon vermektedir. Bu kararı çocuğun bulunduğu kurumun komisyon vermektedir.

Koruyucu Aileye Verilen Çocuk Geri Alınır Mı?

Devlet tarafından koruyucu ailelere emanet olarak verilen çocuklar ilgili şartların devamlılığı ve yükümlülükleri yerine getirilmediği takdirde geri alınabiliyor. Bunlara ek olarak çocuğun biyolojik ailesinin, çocuğu geri istemeside göz önünde bulundurulmalıdır. Peki, koruyucu aileye verilen çocuklar hangi nedenlerden dolayı geri alınır? Koruyucu aileye verilen çocuk geri alınır mı? sorusuna aşıağıdaki maddeler ile yanıtlayalım:

  • Çocuk ve koruyucu ailesindeki uyumsuzluk sorunlarını çözmek için verilen mesleki çalışmaların yapılmaması
  • Koruyucu ailenin, koruyucu aile yükümlülükleri ve şartlarını karşılamaması
  • Koruyucu ailenin, emanet edilen çocuğa olan olumsuz davranışları ve bakımının yapılmaması
  • Koruyucu aile tarafından aile ortamının sağlanamaması
  • Koruyucu ailenin, koruyucu aile olmaktan vazgeçmesi gibi durumlar

Sosyal hizmet yetkilileri tarafından yapılacak olan sosyal inceleme sonucunda oluşturulan rapor, koruyucu aile ve komisyona iletilir. Koruyucu aile başvuru şartları neticesinde, Koruyucu Aile Sözleşmesi fesh edilir ve çocuk geri alınır.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Kurban Bayramında Avrasya tüneli ücretsiz mi? 2024

Palmiye Soba Kiralama

vds satın al

Eskişehir Dergi

Kadıköy nakliyeci

piyano taşıma

cnc kalıp imalat

Münih teknik üniversitesi

Buy IPv4

Dansöz kiralama

Düşmeyen takipçi satın al

runtobet

Üsküdar buzdolabı tamircisi

ofis taşıma

Sigortalı Şehirler arası Nakliyat

TS3 Satın Al

Ankara mezar bakım

Ümraniye Nakliyeci

Üsküdar Nakliye Kamyonet

Doğum Günü Pastası

stor perde yıkama

Hemşire Forması

arge mekanik

Sakarya evden eve nakliyat

Haber

Forum

Radyo

Bilgisayar

ssl satın al

Sultanbeyli evden eve nakliyat

antalya kaş villa kiralama

Almanyada üniversite okumak